Menu

    RADIO-OMROEPEN MET VOLKSTÜMLICHE PROGRAMMA'S.

In deze rubriek vermelden we de diverse programma's uit Nederland en België die volks- en blaasmuziek presenteren. Omroepen en programmamakers die graag vermeld willen worden kunnen hun gegevens aanleveren via radio@volksmuziekcentrale.nl


    RTV OOST - "EVEN UITBLAZEN".
Elke zaterdag van 18.00 - 19.00 uur presenteert Geert Sprick via RTV Oost de mooiste blaasmuziek van over de hele wereld. RTV Oost is via de kabel en de ether te ontvangen in de provincie Overijssel en natuurlijk kunt u zijn programma beluisteren via www.rtvoost.nl.

    L1 - "WUNDERBAR".
Elke woensdag van 20.00 - 22.00 uur en elke zaterdag van 14.00 - 16.00 uur presenteert Rick Cremers het programma "Wunderbar" via de provinciale omroep L1. L1 is via de kabel en de ether te ontvangen in de hele provincie Limburg en wereldwijd via www.l1.nl.

    ENSCHEDE FM - "OP DE GROENE ALPENWEI".
Iedere zondagavond van 18.00 - 19.00 presenteert Henk Zwijnenberg Alpenklanken, volkstümliche muziek en Egerländer in het programma "Op de groene Alpenwei". Enschede FM is via de kabel en ether te beluisteren in Enschede en omgeving. Wereldwijd kan het programma beluisterd worden via www.enschedefm.nl. Contact via henkzwijnenberg@home.nl.

    RADIO SCHOUWEN-DUIVELAND - "EINE STUNDE MIT WILLEM UND JANNY".
Radio Schouwen-Duiveland is de lokale omroep voor het Zeeuwse eiland. Het programma "Eine Stunde mit Willem und Janny" is om de week te beluisteren op donderdag van 16.00 tot 17.00 uur. Stem af op www.rosd.nl.

    LOKALE OMROEP MAASEIK (B) - "STUNDE DER VOLKSMUSIK".
Op maandag van 20.00 - 22.00 uur "Stunde der Volksmusik" via de Lokale Radio Maaseik, de "Stem van de Maaskant". Zie ook www.lokaleradiomaaseik.be.

    SIRIS - "DAS MUSIKANTENTREFFEN".

Het programma "Das Musikantentreffen" biedt Duitstalige- en volkstümliche muziek, gepresenteerd door Piet Meeus. Elke dinsdagavond van 20.00 - 21.00 uur. Omroep Siris is de lokale omroep voor de gemeentes Someren en Asten. Nadere informatie via www.siris.nl.


    OMROEP ALMELO - "HEIMATKLANKEN".

Maandag van 18.00 - 19.00 uur. De bekendste artiesten uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechië komen in dit uurtje voorbij. Voor blaasmuziek is elke week een vaste plak gereserveerd. Bovendien besteedt Heimatklanken aandacht aan concerten en activiteiten die in en rond Almelo plaatsvinden. Dus stem op maandagavond af op www.omroepalmelo.nl.


    OMROEP VENLO - "HEIMATEXPRESS".
Van maandag tot en met donderdag is er van 19.00 - 20.00 uur volkstümliche, schlager- en blaasmuziek in het programma Heimatexpress. De presentatie is in handen van Ben Engelen. Omroep Venlo is via de kabel en de ether te ontvangen in de Gemeente Venlo en de regio. Luister ook naar "Heimatexpress" via www.omroepvenlo.nl.

    OMROEP VENRAY - VOLKSMUSIK MIT SCHWUNG

Rob Claessens presenteert iedere donderdag van 19.00 - 20.00 uur dit programma via Omroep Venray. Omroep Venray is in de uitgebreide gemeente Venray, met zijn diverse kerkdorpen, te ontvangen via de fm op 90.2 en via de kabel op 87.5. Wereldwijd is Omroep Venray te beluisteren via www.omroepvenray.nl. Info over en contact met het programma Volksmusik mit Schwung is mogelijk via vms@omroepvenray.nl.


    STREEKRADIO ACHTERHOEK FM - LUSTIGE HEINRICH
Iedere donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur presenteert Henk Vruggink bij Streekomroep Achterhoek FM het populaire programma "Lustige Heinrich" met Egerländer-, Oberkrainer- en Tsjechische (blaas)muziek. Streekradio Achterhoek FM is te ontvangen via de kabel op 87.5 en 93.1. Via de ether op 104.9 FM, 106.7 FM en 107.9 FM. Achterhoek FM is ook via internet te beluisteren. Ga naar www.achterhoekfm.nl, klik op de radio linksboven en dan op "On Air" en de rest volgt van zelf.

    STREEKOMROEP REINDONK-WEKKERRADIO
WEKKERRADIO.
Dit programma wordt iedere zondag uitgezonden tussen 9.00 en 12.00 uur. De 3 presentatoren bieden een zeer gevarieerd programma met veel volks- en blaasmuziek. Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat "Wekkerradio" een van de best beluisterde programma's is bij Streekomroep Reindonk, te ontvangen in de Gemeentes Horst aan de Maas, Meerlo-Wanssum en Sevenum. Verdere gegevens volgen.

    OMROEP LEUDAL-SERVUS

SERVUS
Dit programma, vol volksmuziek en schlager, wordt iedere zaterdag uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur. De presentatie is in handen van Pierre Gubbels. Omroep Leudal is te ontvangen in de Gemeentes Haelen, Heel, Heythuysen, Hunsel, Roggel & Neer en Thorn. Frekwenties : FM 105.7 mHz, kabel 87.5 mHz. servus@omroepleudal.nl


    "FRÜHSCHOPPEN" BIJ PEELSTAR FM.

FRÜHSCHOPPEN.
Dit programma, met een hoge luisterdichtheid, wordt iedere zondag gepresenteerd tussen 10.00 en 13.00 uur. De studio van Peelstar FM bevindt zich in Sint Anthonis en de programma's zijn via de kabel en fm te ontvangen in Sint Anthonis en z'n kerkdorpen. Via de ether zijn de programma's ook te beluisteren in de gemeente Boxmeer. Online zijn de programma's te volgen via www.peelstar.nl.


    KEMPEN FM - MET EGERLAND DOOR KEMPENLAND

MET EGERLAND DOOR KEMPENLAND.
Elke zondag tussen 11.00 en 11.45. Presentatie Martien Moeskops. Frekwenties : FM 97.2 en kabel 94.4.


    RUCPHEN FM - INTERMEZZO LOKAAL

Dit programma, met veel blaasmuziek, wordt gepresenteerd door Kees de Jong. Iedere elke even week op woensdag te beluisteren van 20.00 - 22.00 uur. Rucphen FM zendt uit in de Gemeente Rucphen met de dorpen Rucphen, Sprundel, Schijf, Zegge en Sprundel. Te ontvangen via de ether op 106.4 en via de kabel op 87.5. Bezoek ook www.rucphen.nl.


    OMROEP LEUDAL-FESTWIES

FESTWIES
Dit gevearieerde volksmuziekprogramma is te beluisteren op zondagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur. De presentatie is in handen van Jan op het Broek. Omroep Leudal is te ontvangen in de Gemeentes Haelen, Heel, Heythuysen, Hunsel, Roggel & Neer en Thorn. Frekwenties : fm 105.7 mHz, kabel 87.5 mHz. info@omroepleudal.nl